انواع سایز کابل برق
تمامی کابلهای الکتریکی قادر هستند تا حد مشخصی شدت جریان برق را تحمل کنند و این یعنی بارِ روی آنها، با سایز و مشخصاتی که دارند، باید سازگار باشد. اینکه قرار است کابل برق در کجا مورد استفاده قرار بگیرد و چه کاربردی داشته باشد، میتواند در انتخاب ما نقشی اساسی داشته باشد.
برای مثال یک کابل نصب شده بر روی یک میخ در دیوار، نسبت به مکانی مانند 200 متر زیر زمین، بیشتر باعث اتلاف گرما خواهد شد. پس با توجه به مکان و کارکرد یک کابل، باید سایز مناسب را انتخاب کنیم. در ادامه نگاهی به سایزهای مختلف موجود برای کابل برق میاندازیم.
کابل برق NM-B
یکی از انواع کابلهایی که قادر است برای اتصال قطعات الکتریکی در منزل یا اداره مورد استفاده قرار بگیرد، کابل برق NM-B است. این کابل از حداقل دو سیم عایق جداگانه تشکیل شده که در یک غلاف انعطافپذیر و غیر فلزی (NM) کنار هم قرار گرفتهاند.
این غلاف معمولاً از PVC یا نایلون ساخته می شود. حرف «B» در کابل، نام عایق اطراف این دو سیم است و این معنا را میدهد که برای تحمل گرما تا 90 درجهی سانتیگراد درجه بندی شده است.
کابل 2*14
این نوع کابل که به صورت 2*14 نوشته میشود، به معنای کابلی است که دو رشته هادی دارد و سطح مقطع آن 14 است.
در مدارهایی که نیاز به 15 آمپر یا کمتر دارند، کابل 2*14 معمولاً هنگام نصب مواردی از قبیل کلید برق، پریز برق و لامپ های روشنایی استفاده میشود.
کابل 3*14
در مدارهایی که به 15 آمپر یا کمتر احتیاج دارند، کابل 3*14 بیشتر رایج است که در کلیدهای برق سه پل ، پنکههای سقفی و بسیاری موارد مشابه استفاده می شود. این کابل سه رشته هادی با سطح مقطع 14 دارد.